Karcag város honlapja
Széchenyi 2020
Széchenyi 2020
ÉARFÜ Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség
Kormányportál
Európa-politikai kormányzati honlap
Karcagon hamarosan visszaköltözhetnek az idősek a felújított intézménybe.
A Karcagi Többcélú Kistérségi Társulás az "Önkormányzati, állami, egyházi, nonprofit fenntartású bentlakásos intézmények korszerűsítése" című pályázati felhívás keretében a Zöldfa úti idősek otthonának fejlesztésére nyújtotta be pályázatát, melynek eredményeképpen 180.000.000 Ft-ot nyert. 2013. október elsején, az Idősek Világnapján kezdődött a beruházás. Pályázati azonosító: TIOP-3.4.2-11/1-2012-0005

Karcagon hamarosan visszaköltözhetnek az idősek a felújított intézménybe.

A Karcagi Többcélú Kistérségi Társulás az "Önkormányzati, állami, egyházi, nonprofit fenntartású bentlakásos intézmények korszerűsítése" című pályázati felhívás keretében a Zöldfa úti idősek otthonának fejlesztésére nyújtotta be pályázatát, melynek eredményeképpen 180.000.000 Ft-ot nyert. 2013. október elsején, az Idősek Világnapján kezdődött a beruházás. Pályázati azonosító: TIOP-3.4.2-11/1-2012-0005

A sajtóanyag letölthető itt

A Környezet és Energia Operatív Program keretében befejeződött az energiahatékonysági korszerűsítés a Karcagi Idősek Otthonában.
Energiahatékonysági korszerűsítés
A Környezet és Energia Operatív Program keretén belül "Épületenergetikai fejlesztések megújuló energiaforrás hasznosítással kombinálva" tárgyú KEOP-5.5.0/B/12-2013-0292 számú pályázati támogatást a Karcag Városi Önkormányzat a Zöldfa úti Idősek Otthona energiahatékonysági korszerűsítésére fordította. A projekt a Karcagi Idősek Otthona teljes körű, a kor igényeinek megfelelő, energetikai felújítását célozta meg. A projekt során megvalósult az otthon fűtési rendszerének átalakítása, mely során az épületet a helyi hőtávvezeték hálózatra csatlakoztatták. Az átalakítással a korábbi földgázfűtés geotermikus hővel került kiváltásra, miközben a korábbi kazánok megmaradtak csúcs- és tartalékkapacitás számára. A tetőre napelemeket helyeztek az elektromos energia igény fedezésére, továbbá megtörtént az épület külső hőszigetelése is.
A projekt sajtóközleménye letölthető itt
 További fotók a kivitelezésről képtárunkban
A Környezet és Energia Operatív Program keretében elkezdődött az energiahatékonysági korszerűsítés a Karcagi Idősek Otthonában.
Energiahatékonysági korszerűsítés
A Karcag Városi Önkormányzat 2013. március 18-án nyújtotta be pályázatát, amely a 2014. április 1-jén kelt támogató levél szerint támogatásban részesült. A Támogatási Szerződés megkötésére 2014. július 21-én került sor. A fejlesztés elszámolható bruttó összköltsége 154.449.059 Ft. A támogatás mértéke az elszámolható költség 85 százaléka, amely 131.281.700 Ft. A fennmaradó 15 százalékot a Karcag Városi Önkormányzat saját forrásból finanszírozza. A Környezet és Energia Operatív Program keretén belül "Épületenergetikai fejlesztések megújuló energiaforrás hasznosítással kombinálva" tárgyú KEOP-5.5.0/B/12-2013-0292 számú pályázati támogatást a Karcag Városi Önkormányzat a Zöldfa úti Idősek Otthona energiahatékonysági korszerűsítésére fordítja.
A projekt sajtóközleménye letölthető itt
 További fotók a kivitelezésről képtárunkban
AZ ÚJ SZÉCHENYI TERV TÁMOGATÁSÁVAL MEGÚJUL A KARCAGI TÖBBCÉLÚ KISTÉRSÉGI TÁRSULÁS IDŐSEK OTTHONA
Írta: Kővári Anna   |   Fotók: Mészáros János
Karcagi Többcélú Kistérségi Társulás az "Önkormányzati, állami, egyházi, nonprofit fenntartású bentlakásos intézmények korszerűsítése" című pályázati felhívás keretében idősek otthonának fejlesztésére nyújtotta be pályázatát, melynek eredményeképpen 180.000.000 Ft-ot nyert, melyet a Zöldfa úti telephely felújítására fordít. A támogatás intenzitása: 100 százalék. 2013. október elseje az Idősek Világnapja, ezért is tartják fontosnak, hogy ezen a napon kezdődik a beruházás.

A sikeres pályázati fejlesztéssel a Karcagi Többcélú Kistérségi Társulás, az intézmény Zöldfa úti telephelyének felújítását valósítja meg.

A beruházás során felújításra kerül a tető, megtörténik a külső nyílászárók cseréje, a vizesblokkok felújítása. Kialakítják az akadálymentes közlekedést, így a mozgássérültek könnyen bejuthatnak az épületbe. Az új lift szintén a lakókörnyezet javítására szolgál, de az épületgépészeti és elektromos felújítás is az összkomfortos kényelmet biztosítja. Új bútorok, infokommunikációs akadálymentesítés, és teljes körű internet szolgálja az otthon lakóit. A projekt keretében megvalósuló tevékenységek megfelelnek a higiéniás követelményeknek, az idősek kényelmét szolgálják.

A projekt alapkőletétele Karcagon, a Zöldfa út 48/A alatt (A Kátai Gábor Kórház területén) történt 2013. szeptember 30-án, amelyen a jelenlévőket Dobos László, a Karcagi Többcélú Kistérségi Társulás elnöke köszöntötte.

Az ünnepi beszédet Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter mondta, amely után elhelyezték az alapkövet jelképező időkapszulát.

A projekt teljes költségvetése 180.000.000 Ft, amelyet az Európai Unió és a Magyar Állam finanszíroz.
Kivitelezési szerződés megkötése megtörtént, a munkaterület 2013. szeptember 23-án átadták.
A kivitelezésre kiválasztott és szerződött vállalkozó: O-NÁDOR Kft., (6120 Kiskunmajsa, Csontos Károly utca 99.) A szerződés összege: 131.445.000.- Ft (bruttó)
További fotók a rendezvényről képtárunkban
Tájékoztató - "Karcagi Többcélú Kistérségi Társulás Idősek Otthona fejlesztése" TIOP-3.4.2-11/1-2012-0005
Írta: Kővári Anna
A pályázat Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program TIOP 3.4.2-11/1 "Önkormányzati, állami, egyházi, nonprofit fenntartású bentlakásos intézmények korszerűsítése" című pályázati felhívás keretében került benyújtásra.

A Karcagi Többcélú Kistérségi Társulás, mint a Karcagi Többcélú Kistérségi Társulás Idősek Otthona és Háziorvosi Intézmény fenntartója, az intézmény Zöldfa úti telephelyének felújítását valósítja meg.

A Karcagi Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa a 39/2011. (X.27.) KTT sz. határozatával döntött arról, hogy 180.000.000 Ft vissza nem térítendő támogatás elnyerése érdekében -támogatási arány 100% - benyújtja a pályázatot a kiírt pályázati felhívásra.

A PROJEKT ÖSSZEGZŐ ADATAI
Pályázó: Karcagi Többcélú Kistérségi Társulás
A projekt címe: "Karcagi Többcélú Kistérségi Társulás Idősek Otthonának fejlesztése"

A projekt megvalósításának kezdete: 2013.08.21.
A projekt megvalósításának befejezése: 2014.02.15.
Igényelt támogatás: 180.000.000 Ft
Támogatás mértéke: 100 %

A projekt műszaki bemutatása
A projekt keretében megvalósuló főbb tevékenységek részletezése:

Lapos tető felújítása:

A felújítás célja:
A beázási problémák megszüntetése
A hőszigetelés növelése, a tervezett épületenergetikai jellemzők elérése által megkövetelt mértékben
Megfelelő rétegrend kialakítása a páratechnikai előírások figyelembe vételével (különös tekintettel a bitumo-perlit nagy nedvszívó képességére).

Külső nyílászárók cseréje:

A tönkrement, eddig nem felújított nyílászárók (fa, ill. alumínium) cseréje
A felújítás célja:
A tönkrement, rossz hőszigeteléssel jellemezhető, az alumínium ablakok esetében hőhidas nyílászárók cseréje.
Az eltérő anyagú szerkezetek kiküszöbölése, egységes homlokzati megjelenés (lazúrfestett fa nyílászárók).
Akadálymentes kialakítás az ajtóknál

Akadálymentesítés:

Az épület bejáratának akadálymentes megközelítése
A mozgáskorlátozottak részére létesülő illemhely kialakítása
Akadálymentesítés az épületen belül, kívül

Belső átalakítások:

A vizes-blokk teljes felújítása, az I. emeleten akálymentes wc. kialakítása.
A felújítás célja:
A tönkrement gépészeti vezetékek, szaniterek cseréje
Esztétikai megújulás
Tisztán tarthatóság, higiéniás követelményeknek történő megfelelés, fertőzés elkerülésére irányuló tisztasági követelmények betartása
Vizesedési problémák megszüntetése

Padlóburkolat, falburkolat cseréje:

A közlekedők felszakadozott, illesztéseknél tönkrement pvc padló cseréje.
A vizes-blokk padló-, és falburkolat cseréje új csempeburkolatra.
A felújítás célja:
Esztétikai megújulás
Tisztán tarthatóság, higiéniás követelményeknek történő megfelelés, fertőzés elkerülésére irányuló tisztasági követelmények betartása

Épületgépészeti felújítás
elektromos felújítás
új lift beszerzése és beépítése
A lakók közvetlen lakókörnyezetének javítása, eszközbeszerzés:

Szobák bútorzatcseréje (ágyak, szekrények szobapadlózat cseréje, belsőfestés.

Infokommunikációs akadálymentesítés
Wifi routerek beszerzése és hálózatba rendezése a teljeskörű internet hozzáférés biztosítására az intézmény teljes területén.
1 db PC "közösségi" beszerzése, mely a közösségi térbe kerül kihelyezésre biztosítva a saját internetképes eszközzel nem rendelkezők igényeinek kielégítését

Kapcsolódó szakmai és egyéb szolgáltatások igénybevétele:
Mérnök műszaki ellenőrzés, és mérnök szakmai szolgáltatás igénybevétele
PR
Könyvvizsgálat
ESZA felkészítő tevékenységek végrehajtása: a lakók és dolgozók változásra való felkészítése.


Közbeszerzési eljárás lezárásra került.
Kivitelezési szerződés megkötése megtörtént.
A munkaterület 2013. szeptember 23-án átadásra került.
Szerződött fél: O-NÁDOR Kft., (6120 Kiskunmajsa, Csontos Károly utca 99.)
Szerződés összege: 131.445.000.- Ft (bruttó)