Karcag város honlapja
Széchenyi 2020
Széchenyi 2020
ÉARFÜ Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség
Kormányportál
Európa-politikai kormányzati honlap
Az Észak-Alföldi Operatív Program támogatásával megújult a Háziorvosi Intézmény Karcagon
Karcag Városi Önkormányzat sikeres pályázatot nyújtott be az Észak-Alföldi Operatív Program keretében (ÉAOP-4.1.2/A-12-2013-0082) „A karcagi egészségügyi alapellátás fejlesztése” címmel. A 100 százalékos támogatási intenzitású projekt elszámolható összköltsége 60 millió forint. Az önkormányzat a felújítás alatt is zavartalanul biztosította az egészségügyi alapellátást.

A sajtóközlemény letölthető itt

AZ ÚJ SZÉCHENYI TERV TÁMOGATÁSÁVAL MEGÚJUL A HÁZIORVOSI INTÉZMÉNY KARCAGON
A Karcag Városi Önkormányzat sikeresen pályázott az Észak Alföldi Operatív Program (ÉAOP-4.1.2/A-12-2013-0082) "A karcagi egészségügyi alapellátás fejlesztése" címmel benyújtott pályázatával. A 100 százalékos támogatási intenzitású projekt elszámolható összköltsége 60 millió forint. A felújítás várhatóan 2014. októberében fejeződik be, amelynek kivitelezője a karcagi NÉPSZER Kft. A fenntartó a felújítás alatt is zavartalanul biztosítja az egészségügyi alapellátást.
A karcagi egészségügyi alapellátás fejlesztésével a Karcag Városi Önkormányzat a Széchenyi sugárúton levő Háziorvosi Intézményt újítja fel. A karcagi székhelyű Népszer Kft. bruttó 49.844.325,- forint összegért vállalta a felújítást.

Karcag lakossága több mint 20 ezer fő, de az egészségügyi ügyeleti ellátás területének vonzáskörzete meghaladja a 30 ezer főt.

Az épület az 1920-as években lakóházként épült, melyet az 1980-as években már kifejezetten egészségügyi célokra bővítettek. Az épületben megtalálható szolgáltatások: háziorvosi-, házi gyermekorvosi-, fogászati ellátás, iskolafogászat, központi alapellátási ügyelet, területi védőnői ellátás, iskolai egészségügyi szolgálat védőnői ellátással együtt.

Az épület jelenlegi állapotában több szempontból is elmarad a hatékony és minőségi elvárásoktól. Az intézmény fenntartója a sikeres pályázattal és ezzel a beruházással hosszú távon is biztosítja az egészségügyi alapellátást, annak magas minőségét.

A fejlesztés magában foglalja az infrastrukturális fejlesztés mellett az akadálymentesítést és az energiahatékonyság korszerűsítését is. A felújítással az épület fűtési és karbantartási költségei csökkennek, és javulnak a munkafeltételek. Az alapellátás minősége az infrastruktúra tervezett fejlesztésével érzékelhetően javul. Ezzel összefüggésben a közszolgáltatásban részesülő betegek, kiemelten a fogyatékkal élők elégedettsége növekszik.

A meglévő alapellátást szolgáló rendelők, irodák felújítása mellett új várótermi padsor és orvosi diagnosztikai eszközök is beszerzésre kerülnek.

A fejlesztés célcsoportjai a karcagi lakosság mellett, a védőnői ellátásban dolgozók, szolgáltatásaikat igénybe vevő szülők, illetve az egészségügyi partnerek, az intézmény dolgozói.

A megvalósítandó fejlesztés összhangban van az intézmény szakmai programjával, amelynek köszönhetően lehetővé válik az egészségügyi alapellátás hatékonyabb működése Karcagon.