Karcag város honlapja
Széchenyi 2020
Széchenyi 2020
ÉARFÜ Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség
Kormányportál
Európa-politikai kormányzati honlap
SAJTÓKÖZLEMÉNY

BEFEJEZŐDÖTT A "NAGYKUNSÁG FŐTERE - KARCAG VÁROSKÖZPONT FUNKCIÓBŐVÍTŐ FEJLESZTÉSE"

Befejeződött a "Nagykunság főtere - Karcag városközpont funkcióbővítő fejlesztése" projekt. A Karcag Városi Önkormányzat közel 450 millió forint összértékű, 100 százalékos támogatottságú projektjének köszönhetően megújult a Városháza előtti tér, a Városháza, a Déryné Művelődési Központ, valamint megtörtént a Vásárcsarnok belső felújítása.

A projekt sajtótájékoztatóval egybekötött záró rendezvényén a megjelenteket Dobos László Karcag város polgármestere köszöntötte, beszédet mondott Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke és Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, országgyűlési képviselő.

Az ünnepélyes átadást követően a "Miénk a főtér!" kulturális és hagyományőrző program vette kezdetét, amelyen látványos és színes programokkal várták az érdeklődőket.

Képünkön az átadás pillanata. Balról: Kovács Sándor, Dobos László, Fazekas Sándor. Fotó: Daróczi Erzsébet.

A projekt sajtóközleménye letölthető itt

A rendezvényen készült fotók megtekinthetők képgalériánkban
BEFEJEZŐDÖTT A "NAGYKUNSÁG FŐTERE - KARCAG VÁROSKÖZPONT FUNKCIÓBŐVÍTŐ FEJLESZTÉSE"
Forrás: Kővári Anna
A Karcag Városi Önkormányzat közel 450 millió forint összértékű, 100 százalékos támogatottságú projektjének köszönhetően megújult a Városháza előtti tér, a Városháza, a Déryné Művelődési Központ, valamint megtörtént a Vásárcsarnok belső felújítása.

A projekt sajtótájékoztatóval egybekötött záró rendezvényét 2015. május 17-én tartják, amelyen köszöntőt mond Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, országgyűlési képviselő, Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke, Dobos László, Karcag város polgármestere.
Ezután kezdetét veszi a "Miénk a főtér!" kulturális és hagyományőrző program.

A meghívó letölthető itt

A "Miénk a főtér!" programja letölthető itt
Megújul a karcagi városközpont
Forrás: Kővári Anna, Fotó: Pelsőczy Csaba
Szeptember végén sajtótájékoztató keretében indították el a "Nagykunság főtere - Karcag városközpont funkcióbővítő fejlesztése" elnevezésű projektet. A tájékoztatón jelen volt Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke, Dobos László, Karcag polgármestere.

A megjelenteket, illetve a sajtó képviselőit a házigazda üdvözölte. Elmondta, még 2013-ban döntött úgy a város, hogy megpályázzák az Észak-Alföldi Operatív Program fejlesztési lehetőségét. A benyújtott pályázat 100 százalékos támogatási intenzitással 447.845.622 forint támogatást nyert. Karcag polgármestere tájékoztatójában elmondta, hogy a fejlesztésnek négy pillére van: a városháza, a Déryné Művelődési és Ifjúsági Központ, a piac és a városháza előtti tér rekonstrukciója. Elmondta, hogy régóta várnak egy ilyen lehetőségre, hiszen a több mint százéves épületek megérettek a felújításra.

Kovács Sándor megyei elnök, karcagi lakosként üdvözli a belváros átalakulását, szebbé, komfortosabbá tételét. A piac egy találkozóhely is, a művelődési ház sok rendezvénynek ad otthont, szívesebben jönnek az emberek egy modern, felújított épületbe.

Fontos bejelentésnek vagyunk részesei - kezdte beszédét Fazekas Sándor miniszter. Olyan épületek újulnak meg a Széchenyi 2020 százszázalékos támogatásával, amelyek alapszolgáltatást nyújtanak a lakosságnak, minden karcagi embert szolgálnak. Ezeket a beruházásokat a város saját erőből nem tudta volna felújítani - mondta, majd folytatta: a polgári kormány közreműködésével teret nyernek a helyi termékek, egyre több karcagi termelő árulja termékét a helyi piacon. Hozzátette: a támogatás 100 százalékos, ez régen elképzelhetetlen volt, az önerőt mellé kellett tenni, de a nemzeti ügyek kormánya a teljes pénzügyi keretet biztosítja. "Mi itt élünk: előttünk áll a város, hátunk mögött a kormány" - tette hozzá a tárcavezető.

A beruházás a tervek szerint 2015. május végére fejeződik be.

A sajtóközlemény letölthető itt