Karcag város honlapja
Széchenyi 2020
Széchenyi 2020
ÉARFÜ Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség
Kormányportál
Európa-politikai kormányzati honlap
Megújult Karcagon a Kuthen úti óvoda
Írta: Kővári Anna
A Karcag Városi Önkormányzat sikeres pályázatának köszönhetően az Észak-Alföldi Operatív Program keretében befejeződött a Madarász Imre Egyesített Óvoda Kuthen utcai tagintézményének felújítása, korszerűsítése.

A sajtóanyag letölthető itt

Letették a 120 millió forintos beruházás alapkövét
Írta: Kővári Anna   |   Fotók: Mészáros János
Karcagon felújításra kerül a Madarász Imre Egyesített Óvoda Kuthen utcai tagintézménye Karcagon. A bővítés során egy 20 fős csoportszobával gazdagodik az intézmény. A pályázat a "Nevelési intézmények fejlesztése" című konstrukció keretében került benyújtásra. A támogatás aránya 95 százalék, 120.000.000 Ft, a megvalósításhoz szükséges önerőt, 6.315.789 Ft-ot saját forrásból biztosítja az önkormányzat.

Az ünnepségen jelen volt Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter, Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke, Dobos László Karcag város polgármestere.

Az óvodások műsora után a polgármester elmondta, öröm, hogy a városban történő folyamatos óvodai felújítások után (Csokonai úti, Táncsics úti, Jókai úti) most egy újabb nagy beruházás indul. Bízik abban, hogy a kivitelező precízen és időre elkészül a munkálatokkal, és április végére az épület kívül-belül megújul, és a gyermekek visszaköltözhetnek. Elmondta, hogy a mai ünnepi alapkőletétel felér egy karácsonyi ajándékkal. A szülőktől türelmet kér, a dolgozóknak pedig köszöni a segítséget, a támogatást.

Célunk, hogy minél több gyermek szülessen az óvodák felújításával, a bölcsődék építésével - mondta a vidékfejlesztési miniszter. Ezt a célt szolgálja a gyed-extra, az egész napos iskola bevezetése, az adórendszer átalakítása. Mind olyan intézkedés, amely olyan körülményt biztosít a szülőknek, gyermekeknek, ami megfelel a 21. századnak, megfelelnek az elvárásoknak.

A város központjában lévő több mint százéves épület generációk óta a szülőknek kedvenc helyszíne, itt kapják a gyermekek az első impulzusokat. Fazekas Sándor hozzátette: a gyermekekben a jövő, a nemzet fennmaradásának a zálogát jelentik. Nélkülük nincs folyamatosság, ezért is van szükség ilyen beruházásokra.

A kormány azon dolgozik, hogy a kisebb települések is legyenek versenyképesek a nagyvárosokkal, sőt a külfölddel is. Karcag gyors fejlődési pályán mozog, hiszen az elmúlt években több fejlesztés is történt a városban. A miniszter megemlítette a kórházfelújítást, felüljáró megépítését, a bővülő ipari parkot. Ezt azt jelenti, hogy a településvezetők és az itt élők fogékonyak. Végezetül azt kívánta, tudjunk olyan országot építeni, amelyre büszkék lehetünk, ehhez kíván sok sikert és meghitt ünnepet a jelenlévőknek.
További fotók a rendezvényről képtárunkban